a 'mooh' point

clearly an IBM drone

Ønskeseddel til version2.dk

I går havde jeg en hyggelig samtale med redaktøren for Version2(.dk). Jeg havde dér mulighed for at fortælle hende, hvorfor jeg synes, at version2.dk er det bedste online IT-medie herhjemme i øjeblikket, og det svar jeg gav hende var: debatterne.

Man kan jo være uenig med bloggerne/skribenterne på version2.dk i deres holdninger, men det har vist sig, at deres tilgang til debatterne - altså at smide en "krog" ud og se, hvem der bider på" - virker uovertruffent. Dertil kommer, at version2.dk har hvad computerworld.dk mangler i kløgtige debattører hvorimod computerworld.dk har nogle af de ting, som version2.dk mangler i debatforummets brugerflade. Mit budskab var kort og godt:

Lad være med at bruge penge på nye services på version2.dk men brug i stedet pengene på det, som I er gode til og det, som adskiller jer fra konkurrerende sites.

Jeg er - som nogle måske ved - "semi-flittig" bruger af debatforummet på version2.dk, og her er min ønskeliste til jul - skulle man beslutte sig for at kigge på brugerfladen:

1. Tillad HTML i kommentarerne

Det er frustrerende ikke at kunne formattere det indsendte debatindlæg så man kan forstærke ord udtryk med fed skrift, kursiv eller understregning. Det vil også være rart at kunne lave et citat af et indlæg uden selv at skulle indsætte "<" eller lignende foran hver linie.

2. Gør links klikbare

Tja - behøver det mere uddybning?

3. Tillad <name>-navigering imellem kommentarer.

I en debat bliver der også refereret til andre indlæg i samme tråd. Det ville være rart at kunne indsætte et eller andet i sit indlæg, der muliggjorde hurtig navigering til andre indlæg.

4. Gør det muligt at linke til en kommentar

Det ser ud til at burde virke på version2.dk - men det gør det ikke.

5. Implementér undstøttelse af coComment el. lignende

Når man som jeg er meget aktiv på tværs af flere blogs, vil det være rart ét sted at kunne samle sine kommentarer. Nærværende blog understøtter dette, og det er frivilligt at anvende det. Det kunne være en fin feature at implementere.

6. Gør kommentarer søgbare

Det bør være muligt at søge i kommentarer

7. Oversigt over debatindlæg pr. debattør

Som på computerworld.dk vil det være rart at kunne se en liste over alle indlæg fra en konkret debattør. Udvid evt dette med at kunne søge specifikt i en debattørs kommentarer. 

...

Det var sådan set det ... lige nu. Hvad siger I andre? 

Comments (2) -

Casper, Ingeniøren

Hej Jesper.

Har først set dit blog-indlæg nu efter mundtligt tip fra Rene Løhde. Tak for dine fine input.

I forbindelse med relanceringen af ing.dk har vi fået udviklet et nyt debatsystem, som vi også snart vil tage i brug på version2.dk, når vi har fået fjernet de værste børnesygdomme. I den forbindelse er 1), 2), 4) og 7) på vej.

6) kigger vi på i anden anledning.

3) er en fin ide - den vil vi lige tage med i vores overvejelser. 5) har jeg aldrig hørt om, men det lyder som et spændende koncept.

Ret cool med Live preview her på bloggen i øvrigt - endnu en ting, man godt kunne lade sig inspirere af.

En anden ting, der har været diskuteret meget, er tråde i den enkelte debattråd. Her har vi - modsat en beslutning, jeg selv var med til at træffe på computerworld.dk - valgt ligesom på de fleste blogs blot at lade alle indlæg følge i en lind strøm. Det kan blive lidt overvældende ved 100+ indlæg, men omvendt kan det også være forvirrende at lægge "niveauer" ind i den enkelte debattråd - hvad er din holdning til dette?

Mvh

Hej Casper,

Jeg kan huske, da man på computerworld.dk havde trådede indlæg som man kender det i news/usenet-klienter. Problemet med dette var, at det også blev uoverskueligt og man endte med at sidde og scrolle op og ned. Derfor er det reelt et valg imellem kolera og pest. Jeg foretrækker dog den lineære listning af indlæg, men det giver fint mening med inddeling af indlæg i "emne" som det findes på computerworld.dk . Det kunne også være fint med autoudfyldning af "emne-feltet", så man ikke skal gøre det selv. Generelt synes jeg dog bedst om visningen af indlæg på v2.dk, men det skyldes nok at jeg er lidt "old-school-agtig" i min holdning til brugerflader.

:o)

Comments are closed