a 'mooh' point

clearly an IBM drone

Værktøjer til dokumentgenerering

I Danmark har bølgerne efterhånden lagt sig efter forårets intensive debatter om valg af dokumentformater i den offentlige sektor i Danmark. Det var jo en debat, som jeg deltog ret kraftigt i, og jeg må ærligt erkende, at jeg er glad for, at der kun er nogle få pip tilbage hist og pist. Vi er naturligvis ikke blevet enige - og roen skyldes sikkert også sommerferien - men det er glædeligt, at tonelejet er kommet ned på et behageligt niveau.

Jeg vil derfor lægge diskussionerne på bla. version2.dk lidt til side - eller i det mindste barbere dem næsten helt ned. Jeg har fundet ud af, at jeg kan udøve indflydelse bedre på andre måder end diskussionsfora, så jeg vil i stedet koncentrere mig om noget, der ligger mig tættere på hjertet - nemlig programmering. I de næste uger vil jeg kigge på, hvilke værktøjer der findes til automatisk dokumentgenerering af ODF-dokumenter samt OOXML-dokumenter. Jeg vil sandsynligvis primært kigge på tekstbehandlingsdokumenter samt regneark. Platformen jeg vil anvende er .Net ( C# ) til begge formål.

Som det ser ud lige nu, så vil jeg kigge på mulighederne for dokumentgenerering via de nyeste værktøjer. Det vil konkret sige værktøjerne til OOXML fra Microsoft til .Net 3.0 . Til generering af ODF-dokumenter har jeg fundet pakker som AODL, og disse bliver udgangspunktet for arbejdet med ODF-generering. Jeg har endnu ikke gravet værktøjerne frem til dokumentgenerering til OOXML, men jeg tror, at et godt udgangspunkt vil være openxmldeveloper.org .

Generelt: hvis du kender til værktøjer til C#, der kan generere ODF-dokumenter, så sig endelig til. Jeg får også brug for noget C#-kode, der kan danne MathML til brug i mine ODF-dokumenter, så sådanne biblioteker skal jeg også have fundet.

Comments (2) -

Spørgsmål vedr. dokument generering i word 2007. Jeg søger oplysning på hvorledes man laver et krypteret dokument (altså et som KUN kan læses af modtageren) i word 2007.
Noget som kan være behjælpelig?

vh Henrik v

Hej Henrik,

Ønsker du at lave det via "Office automation" - dvs direkte i Word 2007, eller vil du i fx c# kode et OOXML-dokument, der er password-beskyttet?

Jeg har ikke erfaring med Office automation, men det andet kan du lave via klassen System. IO.Packaging.EncryptedPackageEnvelope (en del af .Net 3.0).

msdn2.microsoft.com/.../...tedpackageenvelope.aspx

Du kan derudover se nogle detaljer om selve den krypterede pakke og dens filformat i min artikel "Passwordbeskyttelse af en OOXML-fil"

idippedut.dk/.../...skyttelse-af-en-OOXML-fil.aspx

Smile

Comments are closed