a 'mooh' point

clearly an IBM drone

Ro på drengen

I fredags d. 7. september kom endnu en frisk udgave af den fysiske udgave af version2.dk . I lederen skrev redaktør Vibeke Hjortlund om OOXML-status i ISO og tiden frem fra nu.

Jeg har mildest talt ikke været imponeret over den redaktionelle linie på version2.dk i debatten imod OOXML. Den af Vibeke lagte linie har været ensidig og anti-OOXML-støttende og antallet af artikler på version2.dk, der har været blot tilnærmelsesvis neutrale, kan så vidt jeg kan søge mig frem til, tælles på én eller max to hænder. Flere af de tekniske artikler, der har været i den fysiske udgave af version2.dk omkring OOXML og ODF har været ikke alene amatøragtigt overfladiske - enkelte af dem har også indeholdt direkte forkert information. Jeg tænker her primært på artiklen i forrige udgave af version2 (fysisk udgave) om OOXML- og ODF-formaterne ... men jeg skriver et indlæg om dette senere. At Vibeke også har tilladt én af sine mest fremtrædende debattører gentagne gange at beskylde mig for at være betalt for at ytre mig til fordel for OOXML - i vore dage hedder det vist en "blog-luder" - taler for sig selv.

Puha - det var dejligt at komme af med ...

Nå - men for nu at komme tilbage til hendes leder, så laver hun jo en slags statusopgørelse over sagens forløb. Jeg er glad for, at hun nævner de åbenbare bagvedliggende markedskræfter i kampen - et faktum som de, der siger at det kun handler om teknik, jo totalt misforstår. Hun skriver bla.

Indimellem skal man huske at kaste et blik på bagtæppet for konflikten - hvor de mangeårige konkurrenter Microsoft og IBM stadig gører overherredømme. Det er en krig om markedet, hvor teknologierne bruges som taktiske våben.

Bagefter giver hun en fortjent røffel til Microsoft for deres stunt i Sverige

Hun skriver skriver i starten af sin leder:

Hvad nu? Efter slaget om ISO-stemplet, standardkrigens hidsige debat, kommentarerne fra de nationale organisationer er det nu tid til ro. Arbejdsro, vel at mærke og det i begge lejre. 

Og hér har hun jo fat i noget af det rigtige. Jeg synes personligt, at det var været røvhamrende hårdt at være en del af debatten. Jeg har - skal det naturligvis siges - nok også været iblandt de mest aktive på pro-OOXML-siden ... og i hvert fald på version2.dk . Men jeg kan også mærke på opponenterne, at de slapper lidt mere af. "Forbrødring" er nok et stort og for stærkt ord at bruge, men tonen er taget én eller to oktaver ned. Ja, jeg er fx begyndt "at tale" med michael rasmussen igen (indlæg 127 - 129 i tråden) og PHK har luftet muligheden for at dele en øl. Det var noget med et væddemål om status efter BRM i februar - hvilket jeg endnu ikke har helt tænkt igennem for muligt udfald. PHK, jeg skal nok hitte på et svar.

Helt konkret sker der jo ikke meget før til februar. Der er møde i JTC1 i december i Kyoto og nævnte BRM-møde i februar 2008. Indtil da skal ECMA arbejde på de ting, som er kommet tilbage til dem som kommentarer. Jeg håber naturligvis, at de tager de gode af disse seriøst. Indtil da er idéen om en øl i øvrigt rigtig god. Jeg har i hvert fald lyst til at møde mange af de, som jeg har debatteret med ... øeh ... irl. Jeg kunne forestille mig noget med, at man mødtes under samme venskabelige forhold, som det har været traditionen ved Firefox release parties. Eneste betingelse jeg har er dog, at det ikke bliver på Ølbaren ... og ja ... naturligvis i det Københavnske. Og så kunne det da være interessant at se, om det kan lade sig gøre at tale om andet end OOXML, ODF og ISO - og i stedet "netweave" lidt, som det hedder på nydansk. Også mere om dette på et senere tidspunkt.

Comments (7) -

Rene Løhde

Det lyder som en god ide. Det kunne være på Ørsted Ølbar - der har jeg gode erfaringer fra!
Kan du komme med et udkast til en dato?

René,

Jeg kender ikke Ørsted Ølbar, så det kunne da være en mulighed. Jeg regner dog med, at der liiige går nogle uger inden jeg laver den "formelle" invitation til den uformelle øldrikning. Jeg føler stadig, at nerverne for nogle hænger lidt udenpå tøjet.

:o)

Rene Løhde

Fair nok - når du er klar!

... Jesper, hvad er der nu i vejen med Ølbaren? :-|

Hej Jan - long time no 'c'

Jeg tænkte godt nok lidt over, hvor lang tid der ville gå, før det blev opdaget :o)

For the record: Der er overhovedet ikke noget i vejen med Ølbaren. De har godt øl, flinke ejere :o) og var først på bølgen med ikke-ryger aftener ... top dollar!

Men jeg synes ikke, at Ølbaren egner sig så godt til en sammenkomst som denne. Den er lidt for mørk og lidt for trang til at "mingle" ordentligt. Jeg vil foretrække et større og mere lyst lokale til dette - altså fx som Scrollbar på ITU eller lignende.

... sorry :O)

Fair nok, men den linje havde nok pyntet oppe i afvisningen af Ølbaren. Det ser jo ud som om at du ikke kan lide stedet, og selvom jeg godt ved at det ikke passer så kunne andre jo få helt gale tanker Wink

Point taken ... jeg var lige hurtig nok. Det var i øvrigt slet ikke meningen, at det skulle afstedkomme interesse. Hele "sætningen" omkring øldrikningen var ment som en "teaser" og ikke en reel invitation.

:o)

Comments are closed