a 'mooh' point

clearly an IBM drone

ECMA har udsendt de sidste svar

I går var så dagen, hvor de sidste svar fra ECMA blev gjort tilgængelige for de nationale råd rundt omkring i verden. Dermed har ECMA svaret på alle godt og vel 3500 kommentarer, der indløb i løbet af behandlingen af DIS 29500 i sommer/efterår 2007.

Under arbejdet med standarden og diskussionerne om den henover sommeren kunne jeg ikke lade være med at tænke på, at rigtigt mange af kommentarene var det rene vås eller i bedste fald ligegyldige. De var som lavet ud fra devisen "hvor jeg nu bevidst prøver at misforstå det - hvor er det så lettest henne?" (ex: OLE). Det er klart, at der var mange gode kommentarer, men mange af dem var faktuelt noget ævl.

Men jeg må erkende, når jeg nu sidder og kigger på resultatet af behandlingen af kommentarene, at den samlede mængde kommentarer har resulteret i en standard, der på mange måder er bedre end den var før. Standarden er helt enkelt blevet mere præcist formuleret og generelt lettere at anvende. Det er helt klart et anerkendende nik værd overfor alle de mennesker, der (om de er for- eller imod OOXML) har gennemtrævlet forslaget til standard. Tak til jer! Det er værd at understrege, at standarden ikke er blevet lavet totalt om - den er derimod blevet forbedret på en række områder, hvor den trængte til finpudsning. Selve arkitekturen er den samme, dvs den energi man skulle have brugt på at anvende den eksisterende ECMA-376 er bestemt ikke spildt. Af de punkter, hvor jeg synes de største forbedringer er kommet, er:

  • Der er ikke længere noget krav om at skulle anvende VML i nye dokumenter
  • Angivelse af landekoder skal nu ske som specificeret i RFC-4646
  • Det er mere tydeligt, at OOXML skal anvende eksisterende, velafprøvede hash-koder som bla. specificeret ved FIPS-180
  • Conformance-kravene er blevet mere tydelige
  • Den berømte "leap year bug" er nu markeret som forældet
  • Det er muligt at anvende datoer før 1900
  • Formel-specifikationerne for regneark er nu beskrevet i EBNF-notation

Og hvad så med resten af de mange kommentarer som fx "Compatibility-elements? Tja - nu nævnte jeg blot de dele, som jeg synes er de vigtigste (og så har jeg naturligvis sikkert glemt nogle andre vigtige).

Smile

Comments are closed